Zoeken

Hoe ik me geen zorgen meer maakte om "zwak" gevonden te worden..

Bijgewerkt op: 23 nov. 2020

Ik heb me jarenlang zorgen gemaakt over of ik niet te "zwak" was voor deze samenleving. Omdat ik last had van depressies, angsten en heel veel onzekerheid. Nu pas op mijn 32e zie ik in dat ik alles wat door de maatschappij in het hokje "zwak zijn" wordt geduwd, ik net als iedereen die door zware periodes is gegaan, juist beter is in het begrijpen van anderen. In het begrijpen van leegte, zwaarte, emotie en gevoeligheid. Ik wil meer dan ooit dat ik anderen in kan laten zien dat dit alles okay is. En dat je mag zijn wie je bent.

"Of course I want to be successful, but I don't crave succes for me. I need to be successful to gain enough milk and honey to help those around me succeed" - Rupi Kaur

Het afgelopen jaar heb ik helemaal de schrijfster Rupi Kaur ontdekt. Toen ik haar eerste boeken las, dacht ik dat het een mindfuck was. Wat zij schreef was precies wat ik voelde, wat ik dacht, wie ik was. En hoe fijn is dat. Om je eindelijk helemaal begrepen te voelen. In haar boek "Milk & Honey" schrijft Rupi Kaur bovenstaande. En dit is precies wat mijn droom is. Mijn droom om jou verder te kunnen helpen in het leven. Ik heb vijf jaar in het onderwijs gewerkt. En het waren mijn leerlingen die mij mijn geluk, mijn succesgevoel brachten. Als ik hen op wat voor manier dan ook zag "shinen".
8 Positieve punten aan gevoelig zijn;


1. Je leeft intens

Je kunt enorm genieten van de kleine dingen om je heen. Je hebt gevoel voor de schoonheid van de natuur, het mooie van een schilderij, de ontroering in de muziek.


2. Je kunt je goed inleven

Je weet als geen ander hoe je iemand bij kunt staan in nood. Je bent empatisch, invoelend en meelevend. Dit maakt je een geweldig mooi mensen mens, iemand met begrip voor de ander.


3. Je hebt een goede intuïtie

Je hebt de kwaliteit om goed te kunnen luisteren naar het kleine stemmetje in je dat je verteld wat goed is voor je. Het signaal dat je krijgt vanuit je gevoel, je onbewuste dat je vertelt wat je kunt doen in bepaalde situaties. Het is jouw gevoelige kant die dit zo prachtig kan opmerken.


4. Je hebt diepgang

Je kunt vaak de kern van een probleem raken, je houdt van gesprekken die verder gaan dan prietpraat. . Een hooggevoelig mens houdt zich vaak bezig met de zin van het leven. Je herkent jezelf hier wellicht ook in. Of je bent misschien iemand die graag van alles goed onderzoekt, veel details wil weten.


5. Je bent rechtvaardig

Onrecht kan je niet goed aanzien, je richt je op het welzijn van de mensheid. Je bent humaan, eerlijk en goed voor mens en dier.


6. Je begrijpt dat anderen ook kwetsbaar zijn

Je zult hierdoor nooit iemand expres verdriet doen, je wilt dit zo goed mogelijk voorkomen. Het maakt jou een mooi mens met oog voor de wereld van mens, dier en natuur.


7. Je bent creatief

Je bent een ster in verzinnen van oplossingen, je ziet al ruim van te voren wat de uitkomst van bepaalde beslissingen kunnen zijn. Je kunt met je creativiteit misschien ook goed schilderen, tekenen, muziek maken.


8. Je bent enthousiast

Je kunt door je gevoeligheid ook echt heel enthousiast worden van bepaalde ideeën. Je kunt enthousiast en blij worden voor de mensen om je heen als zij iets nieuws gaan doen. Door je enthousiasme kan je ook heel vrolijk worden en echt voor iets gaan


Dus gevoelig zijn is eigenlijk gewoon het allerbeste!!

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven